Facebook asks Gehry to design “more anonymous” headquarters

News: Facebook asked Frank Gehry to “tone down” his original plans for its new Silicon Valley campus, according to a partner at the architects firm.Early proposals for the campus, which was given the go-ahead by Menlo Park City Council last week, envisioned a bold, curving facade reminiscent of well-known Gehry buildings such as the Guggenheim Museum in Bilbao.”They felt some of those things were too flashy and not in keeping with the kind of the culture of Facebook, so they asked us to make it more anonymous,” said Craig Webb, a partner at Gehrys practice.”Frank was quite willing to tone down some of the expression of architecture in the building,” he told the Mercury News, explaining that they plan to disguise the white stucco building with a rooftop garden: “Our intent is that it almost becomes like a hillside, with the landscape really taking the forefront.”

via Facebook asks Gehry to design “more anonymous” headquarters.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: